top of page

Meer informatie over stress en burn-out

Gericht lezen en zoeken

Er is op internet heel veel informatie te vinden over stress en burn-out. Dit varieert van forums, blogs, wetenschappelijke artikelen tot zelfhulp websites. We adviseren om niet oneindig te zoeken en lezen op internet wanneer je in een burn-out zit, maar je schermtijd te beperken en je te laten begeleiden door een professional. 

Uiteraard is het logisch dat je graag kennis wilt hebben over wat stress nu precies is, wat het doet met je lichaam en hoe een burn-out tot stand komt. Tijdens burn-out coaching of het burn-out preventie programma voor bedrijven krijg je veel informatie, die je helpt om te begrijpen hoe stressklachten en een burn-out ontstaan en - het allerbelangrijkste - hoe je ervan kunt herstellen. 

 

Wil je alvast wat achtergrondinformatie lezen, zodat je meer te weten komt over stress, burn-out klachten en een burn-out? Naast de blogs van Overjeburnoutheen vind je hieronder enkele nuttige links met meer informatie en inspiratie. 

De website van het CSR-centrum. CSR staat voor Chronische Stress Reversal, waarbij een wetenschappelijke burn-out benadering wordt gehanteerd die ingaat op zowel lichaam, psyche en geest. In plaats van voornamelijk psychische interventies gaat CSR er vanuit dat bij een burn-out lichamelijke veranderingen plaatsvinden die leiden tot psychische klachten. 

TNO doet regelmatig onderzoek naar stress en burn-out. Via deze link vind je een infographic met de resultaten van recent onderzoek dat laat zien dat burn-out klachten ontstaan door een opeenstapeling van diverse (werk of privé) factoren. 

Een artikel over de vijf kernsymptomen van burn-out en een definitie van burn-out, gebaseerd op input van onderzoeken en experts. 

Een artikel met tien stappen om je te helpen te herstellen van je burn-out. 

TED-talk in het Engels van Kelly McGonigal over acute stress en hoe hiermee goed om te gaan. 

Mini-college van Eric Scherder over wat stress is en wat je hieraan kunt doen. 

Mediteren maakt je rustiger, helpt je te ontspannen en zorgt ervoor dat je hoofd leger wordt. Via de website van Sanny.nu kan je diverse fijne meditaties vinden. 

Een platform voor mentale gezondheid, waar diverse onderzoeken en artikelen worden behandeld. Daarnaast vind je hier veel bruikbare tips. 

Ben je op zoek naar eerste lijn psychologische hulpverlening in de regio Apeldoorn? Ik werk samen met Corine Filius van Praktijk 'Leef eens echt'. Zij is werkzaam op diverse vlakken. 

Renate Hullegie-Vos heeft een praktijk voor psychosociale hulpverlening in Apeldoorn, waarbij ze zich richt op tienermeiden vanaf 16 jaar en volwassen vrouwen. Hierbij behandelt ze hulpvragen op diverse gebieden. 

bottom of page