top of page
Overjeburnoutheen-8_edited.jpg

Jolanda Barnhoorn

 

  Burn-out coach en burn-out preventie adviseur voor bedrijven​

Ik begeleid vrouwen en mannen die in een burn-out terecht zijn gekomen. We hanteren de wetenschappelijk onderbouwde CSR-methode (Chronische Stress Reversal), waarbij er wordt gekeken naar je lichaam en geest als geheel en op verschillende vlakken wordt ingezet op je herstel. Hierbij zetten we onder meer in op:

  • het terugdraaien van de neurohormonale ontregeling van je lichaam

  • het verminderen van je hersteltekort (doordat je lange tijd minder hebt uitgerust dan dat je energie hebt verbruikt heb je een tekort opgelopen)

  • het vergroten van je herstelvermogen (je vermogen om daadwerkelijk te kunnen herstellen na inspanning)

  • het veranderen van gedragspatronen en valkuilen die je beter kunt loslaten

  • het zorgen dat je minder in je hoofd zit en weer in contact komt met je lichaam/je gevoel

  • het zorgen dat je niet meer terugvalt bij een stressvolle periode.

 

Voorkomen is beter dan genezen. Zeker in het geval van een burn-out. Als je dit kunt voorkomen, is dat zoveel beter. Een burn-out werpt je terug op jezelf en het herstel is zwaar. Om een bijdrage te leveren aan meer bewustwording en aandacht voor preventie op de werkvloer, verzorg ik een burn-out preventie programma voor organisatiesHet bespreekbaar maken en zorgen voor het herkennen van de signalen is heel belangrijk in het verlagen van het risico op een burn-out. Een gezonde organisatiecultuur met voldoende signaleringsfuncties voor burn-out klachten draagt bij aan een burn-out proof organisatie

Mijn verhaal

Na een universitaire studie Cultuur, Organisatie en Management begon ik te werken als organisatie-adviseur en verandermanager. In dienst van een consultancy bedrijf, in dienst van een interim- en verandermanagement tak van het Rijk en als eigen ondernemer. Overal waar ik kwam, moesten omvangrijke verbeteringen worden doorgevoerd of problemen worden opgelost. Van vastgelopen grote ICT projecten, teams die moesten worden samengevoegd of organisatie-onderdelen die geïntegreerd moesten worden: ik deed het allemaal. Zo lang het maar moeilijk en complex was, anderen het bijltje er al bij hadden neergelegd en er veel werk verzet moest worden, nam ik de uitdaging aan. Naast mijn werk volgde ik een MBA-opleiding, waarbij ik twee jaar lang een groot deel van mijn vrije tijd inzette om deze opleiding succesvol af te ronden. 

Na jarenlange projecten en programma's geleid te hebben, heb ik de overstap gemaakt naar leidinggeven. De combinatie van mijn verandermanagement ervaring en oprechte interesse in mensen bleek een gouden greep. Diverse teams en afdelingen heb ik mogen leiden, met mooie resultaten en waarin ik altijd het uiterste gaf om mijn medewerkers naar een hoger niveau te tillen

Privé woonde ik samen, kreeg ik twee kinderen, waarvan de jongste een extreem slechte slaper bleek te zijn. Jarenlang overleefden we op een minimaal aantal uur slaap, terwijl overdag het maximale gevraagd werd. We verhuisden een aantal keer, deden de oplevering van een nieuwbouwhuis erbij met veel gedoe met aannemers en de projectontwikkelaar en verhuisden naar de andere kant van de wereld voor mijn werk. Ook deze verhuizing deed ik er even bij, maar verhuizen naar een ander land is wel andere koek. Zeker als het land in kwestie wat minder ver is op digitaal vlak en alle aanvragen, verzekeringen, auto kentekens, etc in persoon moesten worden aangevraagd. Work hard, play hard, was mijn motto. Steeds maar doorgaan

En toen ging het mis... Ik raakte in een zware burn-out. Jarenlang had ik teveel van mijzelf gevraagd, te weinig naar mijn lichaam geluisterd en niet voldoende gekeken naar mijn eigen behoeften. In de  blogs 'Dagboek van een burn-out' kan je meer lezen over mijn persoonlijke ervaringen met een burn-out. 

Tijd voor verandering

Het roer gaat om, dit nooit meer

Het is tijd voor verandering, tijd om mijzelf weer vooraan te zetten en te kijken waar ik energie van krijg. En het allerbelangrijkste: goed te zorgen voor mijn lichaam, wat ik een hele tijd onvoldoende heb gedaan. 

Het roer moet om. Ik wil niet meer terug naar mijn oude werk. Dat doet pijn, want ik ben er goed in en behaalde mooie resultaten. In mijn oude werk haalde ik veel energie uit mensen in hun kracht zetten en verder ontwikkelen. Ik besluit deze energie samen te laten vallen met mijn behoefte om mensen met een burn-out te helpen herstellen. Om minder mensen te laten doormaken wat ik heb moeten doormaken door te zorgen voor adequate begeleiding op alle vlakken van een burn-out. 

 

Als ervaringsdeskundige, aangevuld met verschillende stress- en burn-out coaching opleidingen, begeleid ik mensen in een burn-out naar duurzaam herstel. Echt herstel, waarbij je niet na een aantal jaar weer in een burn-out terecht komt (want dat gebeurt bij een kwart van de mensen). Ik volg hierbij de CSR-methode (Chronische Stress Reversal), waarbij er wordt ingezet op lichaam, geest en gedrag. Hierbij wordt er ingezet op het terugdraaien en herstellen van de ziekmakende effecten van stress.

Lees hier de reviews van mensen die je voor zijn gegaan en een burn-out coaching traject bij Overjeburnoutheen hebben gevolgd

 

Na 20 jaar werken in zowel bedrijfsleven als overheid in binnen- en buitenland begrijp ik als geen ander hoe het er in organisaties aan toegaat en waar je tegenaan loopt.

Ook zorg ik voor meer kennis en bewustwording in organisaties door het aanbieden van een burn-out preventie programma. Het is ontzettend belangrijk dat er enerzijds op de werkvloer aandacht is voor burn-out klachten en dat anderzijds de cultuur dusdanig is dat het risico op een burn-out zo laag mogelijk is. Uiteraard is een burn-out niet alleen werkgerelateerd, maar ontstaat vaak door een samenloop van omstandigheden. Echter, een gezonde werkomgeving en cultuur zorgen zeker voor een significant lager risico op het ontstaan van een burn-out

IMG_4184.jpg
Overjeburnoutheen-4.jpg

Welke stijl hanteer ik als coach en wat verwacht ik van jou?

Ik ben nuchter, direct en heb een groot inlevingsvermogen. Als coach zet ik deze eigenschappen ook in, waardoor mijn coachingsstijl direct, praktisch, soms confronterend is, maar altijd met oog voor wat je precies nodig hebt en wat bij je past. Ik probeer het niet te zwaar te maken, met humor waar dat kan. 

 

Wanneer je een burn-out coaching traject bij mij afneemt, verwacht ik ook iets van jou: namelijk de commitment om het traject samen aan te gaan door hier energie in te steken. Dit door in de eerste plaats aanwezig te zijn bij de afspraken, maar ook door kleine opdrachten uit te voeren en het besprokene in te passen in je leven. Uiteraard ben ik beschikbaar om je hierbij te begeleiden en te helpen, maar de regie ligt bij jou. Samen komen we hier zeker uit!

Contact

Ik kom graag met je in contact. Hierbij vind je mijn contactgegevens.

 

Het is ook mogelijk om onderstaand contactformulier in te vullen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op. 

  • LinkedIn
  • Instagram

Wil je meer informatie of een gratis kennismakingsgesprek aanvragen?

Vul dan je gegevens in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Bedankt voor de inzending!

bottom of page