top of page

We bieden geen snelle oplossing, wel een duurzame

Herstellen van een burn-out is niet gemakkelijk of snel te realiseren. Lees hier ook meer over in de meerdelige blogserie 'Dagboek van een burn-out'. Er is helaas niet één medicijn, dat bij iedereen werkt om te herstellen. Bij een burn-out ben je lange tijd over je grenzen heen gegaan en is je lichaam op. Het zal dus ook tijd kosten om te herstellen, maar dit hoef je niet alleen te doen. We begeleiden je stap-voor-stap op weg naar herstel. Dit doen we door op verschillende vlakken te werken aan het weer voeden en herstellen van je lichaam en geest. Met de juiste handvaten zorgen we voor een duurzaam herstel. Hier kan je de reviews lezen van mensen die een burn-out coachingtraject bij Overjeburnoutheen hebben gevolgd. 

 

Hierbij vragen we ook iets van jou. En dat is commitment om gezamenlijk aan je herstel te werken.

Soms kan dit pijnlijk of confronterend zijn. We hanteren een directe aanpak, waarbij we alles onder de loep nemen wat verband houdt met je burn-out. Dit kunnen ook onverwerkte zaken zijn of gedragspatronen die bij jou horen, maar beter aangepast kunnen worden. We bestrijden geen symptomen, maar zorgen voor echt herstel. 

Foto ademhaling bos feb 2023.jpeg

Wat is een burn-out?

Er zijn veel misvattingen over wat een burn-out nu eigenlijk is. Een burn-out ontstaat, doordat je gedurende lange tijd bent blootgesteld aan teveel ongezonde stress. Je hersteltekort neemt hierdoor toe en je stress systeem raakt ontregeld. 

Een burn-out is een lichamelijke aandoening, waarbij fysieke uitputting en ontregeling kan leiden tot veel klachten. Hierbij is er vaak sprake van een samenhang van psychische en lichamelijke klachten. Maar het is dus in de basis geen psychische aandoening, zoals vaak wordt gedacht. Onderzoek wijst uit dat er bij een burn-out allerlei veranderingen plaatsvinden in je brein en je hormoonsysteem volledig ontregeld is. Door volledige uitputting en deze neurohormonale veranderingen functioneer je niet goed meer. 

Meer weten of direct aan de slag?

Burn-out coaching volgens de CSR methode

Hoe herken je een burn-out?

Wie in een burn-out terecht komt, twijfelt vaak. Zijn mijn klachten niet wat anders? Het kan toch niet dat stress dit met mij doet? Heb ik nog wel controle over mijn lichaam? 

Een burn-out kan tot de meest uiteenlopende en rare klachten leiden. Onderstaand een overzicht van veel voorkomende symptomen:

 • Maag- en darmklachten;

 • Hoofdpijn en migraine

 • Duizelig zijn; 

 • Het gevoel altijd 'aan' te staan en blijven piekeren;

 • Niet goed tegen geluid of teveel dingen tegelijk kunnen;

 • Moe tot volkomen uitgeput zijn;

 • 'Normale' handelingen niet goed meer kunnen uitvoeren, zoals bijvoorbeeld autorijden;

 • Angstig zijn;

 • Niet meer kunnen slapen: inslapen, doorslapen of te vroeg wakker worden;

 • Paniek(aanvallen);

 • Prikkelbaar en/of emotioneel instabiel;

 • Sombere gevoelens; 

 • Niet meer goed kunnen concentreren. 

Burn-out herstel door bewegen in de natuur

Wat kunnen we voor je betekenen?

Herstellen van een burn-out heeft tijd nodig en is zwaar. Het herstel gaat helaas niet in een rechte lijn omhoog, maar met ups en downs.

 

Goedbedoelde adviezen en vicieuze cirkels kunnen je onzeker maken en je kunt je hierin erg alleen en machteloos voelen. Deskundige begeleiding door iemand die weet waar je tegenaan loopt en je hierin adviseert, kan je herstel vergemakkelijken en bespoedigen.

We bieden coaching zowel online (wereldwijd) als face-to-face (provincie Gelderland). We volgen hierbij de wetenschappelijk onderbouwde CSR-methode (Chronische Stress Reversal), waarbij het herstel van een burn-out psycho-biologisch wordt aangepakt. Hierbij wordt er tijdens de coaching simultaan ingezet op drie niveaus: lichaam, geest en gedrag. Hierbij gaat het om het terugdraaien en herstellen van de ziekmakende effecten van chronische stress. 

Overjeburnoutheen is werkzaam vanuit Apeldoorn en haar werkgebied voor face-to-face coaching bestrijkt de gehele provincie Gelderland.

 

Online coaching is wereldwijd mogelijk. Overjeburnoutheen begeleidt mensen met een burn-out in verschillende landen. Indien er sprake is van tijdsverschil, kan hier ook rekening mee worden gehouden. 

Waar werken we aan in een coachingstraject?

Fot bloesem1.jpg

Een coachingstraject is als volgt opgebouwd:

 • Het normaliseren van je fysieke hersteltekort (het tekort dat is opgebouwd doordat je lichaam  gedurende lange tijd meer energie heeft verbruikt dan dat het hersteld is door rust of slaap) en zorgen dat je stress systeem weer functioneert.

 • Zorgen dat je niet terugvalt en weer vertrouwen krijgt in je lichaam.

 • Bewust worden van je lichaamssignalen en herstelbewegen

 • In contact komen met je gevoelens en door middel van simpele technieken de kracht van de samenhang tussen denken en voelen integreren in je leven

 • Onderzoeken hoe je in een burn-out terecht bent gekomen en toepassen van gedragsveranderingen in je leven.

 • Gecontroleerde opbouw van re-integratie en zorgen voor terugvalpreventie. 

Onze diensten

De meeste (burn-out) coaches hebben geen tarieven opgenomen op hun website, maar 'lokken' je met gratis artikelen en webinars, zodat ze de beschikking hebben over je mailgegevens. Wij werken graag op een andere, onze eigen manier.

 

Openheid, kennis en ervaring en intrinsieke motivatie om mensen te helpen herstellen van een burn-out zijn voor ons belangrijk. Elk afgerond traject, waarbij iemand weer hersteld is en kan deelnemen aan het leven geeft ons veel energie. 

 

Omdat wij voorstander zijn van transparantie en direct zo snel mogelijk tot de kern komen (en dat is jouw herstel), kiezen we ervoor om onze tarieven hier wel op te nemen. Uiteraard is maatwerk ook altijd mogelijk en bespreekbaar. 

1

Basis traject 12 weken

750 Euro (excl. BTW)

 • Intakegesprek van 2 u

 • 9 uur coaching

 • 1 x per 2 weken coaching van 1,5 u

 • Op werkdagen per Whatsapp bereikbaar voor vragen

 • Ademhalings- en ontspanningsoefeningen

 • Slaap- en leefstijladvies

2

Uitgebreid traject 12 weken

 1.500 Euro (excl. BTW)

 • Intakegesprek van 2 u

 • 18 uur coaching

 • 1 x per week coaching van 1,5 u 

 • Op werkdagen per Whatsapp bereikbaar voor vragen

 • Ademhalings- en ontspanningsoefeningen

 • Slaap- en leefstijladvies

 • Na afronding de optie om kosteloos 1 x een sessie te boeken, wanneer dit voor jou passend is

3

Online traject

 • Afhankelijk van wat je wenst cq wat er nodig is, kan er een basis traject of een uitgebreid online coaching traject worden afgenomen. 

 • Dezelfde onderdelen als bij het basis en intensief traject zijn dan van toepassing, maar vinden via videobellen plaats

Foto bloemen voorjaar voor pagina met Mees 2.jpg

Wordt burn-out coaching vergoed?

Op dit moment vergoeden zorgverzekeringen de begeleiding door een burn-out coach nog niet. Dit zou binnenkort zomaar kunnen veranderen, aangezien er helaas steeds meer mensen met een burn-out kampen en de definitie van een burn-out regelmatig wordt aangepast. Indien dit zo is, zullen we dat direct hier opnemen. Dat een zorgverzekering dit nog niet vergoed, betekent niet dat de kosten van een traject automatisch voor je eigen rekening hoeven te komen

Een werkgever heeft de verplichting om inspanningen te leveren in jouw herstel (Wet Verbetering Poortwachter). Werkgevers kiezen er steeds vaker voor om de kosten van een burn-out coach voor hun medewerkers te vergoeden. De inzet van een burn-out coach heeft een gunstig effect op de duur van je herstel, waar een werkgever ook bij gebaat is. Dit bespaart een werkgever dus ook geld, waardoor een win-win situatie ontstaat. Indien je werkgever de kosten van een burn-out coaching traject wil vergoeden, kan Overjeburnoutheen voor een offerte zorgen. 

Ook kan je onderzoeken of je de kosten van coaching (gedeeltelijk) kunt aftrekken van de inkomstenbelasting (studiekosten). Wanneer je eigen ondernemer bent, bestaat de mogelijkheid om de kosten van coaching als bedrijfskosten op te nemen

Wil je meer informatie of een gratis kennismakingsgesprek aanvragen?

Vul dan je gegevens in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Bedankt voor de inzending!

Foto poppy's voor site.jpg

Weet je dat we ook nog andere diensten aanbieden om je te helpen? 

Naast burn-out coaching trajecten bieden we ook nog twee andere opties aan:

 • Een burn-out support sessie. Wanneer je aan het herstellen bent van je burn-out, maar je geen burn-out coaching traject kan of wilt afnemen, kan je ook kiezen voor af en toe 'losse' ondersteuning. Door een burn-out support sessie te boeken, kunnen we gericht ingaan op het vraagstuk waar je mee worstelt. Met concrete tips en handvatten kan je daarna zelf weer verder. Lees hier meer over de mogelijkheid van een burn-out support sessie. 

 • Een anti-stress en breathwork pakket. Dit is bedoeld om je te helpen van je stressklachten af te komen door een combinatie van 3 sessies burn-out coaching en 3 sessies breathwork/holistic coaching. Dit is speciaal ingericht voor mensen met stressklachten. Wanneer je met een burn-out kampt, is doorgaans langere begeleiding en herstel nodig. Lees hier meer over de mogelijkheid van het anti-stress en breathwork pakket. 

bottom of page